Montering

Montering av grillhytter og lysthus er enkelt for de som har gjort det før. Kunder som aldri før har montert et slikt stort byggesett kan imidlertid støte på problemer underveis i byggingen. Her på denne siden finner du en rekke gode råd og tips i forbindelse med tilrettelegging for og montering av grillhytter og lysthus. Byggesettene er relativt like, så prinsippene vi beskriver her gjenspeiler seg i alle våre hytteprodukter.

Monteringsanvisning
Nedenfor kan du laste ned monteringsanvisning til din grillhytte. Høyreklikk på korrekt fil og last ned. Du finner også tegninger på grunnmål for konstruksjon av fundament eller platting.

Grillhytte Viking 14,9 – Monteringsanvisning
Grillhytte Viking 16,5 – Monteringsanvisning
Grillhytte Viking 9,2m2 – Monteringsanvisning
Lysthus Viking 9,2m2 – Monteringsanvisning
Lysthus Viking 10m2 – Monteringsanvisning
Lysthus Viking 16,5m2 – Monteringsanvisning

Fundament
Et solid og ikke minst jevnt fundament er kjempeviktig av flere årsaker. Først og fremst vil et solid fundament øke levealderen betraktelig samtidig som det er isolerende mot kulde om vinteren. Det finnes flere forskjellige løsninger her; noen kunder velger å støpe, andre velger å bygge en treplatting. Hvilket av alternativene som er best varierer med grunnforhold. For å støpe et solid fundament er det viktig å ha et jevnt underlag. Er terrenget noe mer kupert kan en treplatting være den rette løsningen. Som nevnt innledningsvis er det ytterst viktig at fundamentet er jevnt. Det vil gjøre selve monteringsjobben mye enklere enn dersom fundamentet er jevnt.

  • Lufterør i fire forskjellige retninger anbefales
  • Lufterør i fire forskjellige retninger anbefales

Vær og vind
I Norge opplever vi ofte vær og vind og det er derfor viktig at hytta er godt forankret i fundamentet slik at konstruksjonen står trygt og stabilt. Støper du et fundament i betong er ekspansjonsbolter et godt alternativ. Vi har laget en video som viser hvordan dette kan gjøres. Videoen finner du nederst på denne siden. Skal du forankre hytta i en treplatting kan du bruke noen store og solide treskruer som gir skikkelig feste. For å finne passende skrue kan du høre med en lokal byggevarehandel. Skruer eller ekspansjonsbolter følger ikke med i byggesettet og må kjøpes separat. Vi oppfordrer alle våre kunder til å kjøpe dette når hytta skal monteres.

Fukt
Langvarig fuktpåkjenning kan føre til at treverket sakte, men sikkert, råtner. Vi anbefaler alle våre kunder å bruke grunnmurspapp eller lignende som absorberer vann. Dette vil bidra til å holde treverket i god stand, og dermed øke levetiden til hytta. Grunnmurspapp fåes også kjøpt hos byggevareforhandler. I vår monteringsvideo legges det grunnmurspapp mellom fundamentet og hytta.

Grillhytte Viking 16,5 from Grillhyttespesialisten on Vimeo.

Montering av tak
For å være på den sikre siden, anbefaler vi å være minst 3 personer når man monterer takelementene. Den enkleste måten å montere takelementene på er å løfte ett og ett element på plass i sporet i overliggeren for deretter å heve taket. Den mest lettvinte måten å montere taket på er å bruke bjelkene som tilhører benkene innvendig til å støtte opp taket før det er festet. Vi anbefaler å skru takelementene sammen for deretter å skru de fast i resten av hytta. På den måten får man tilpasset elementene til hverandre. Til denne jobben trenger man også en gardintrapp, slik at man får festet elementene sammen også helt i toppen.